Руските сили са обстрелвали украинските градове Николаев, Никопол и предградията на

...
Руските сили са обстрелвали украинските градове Николаев, Никопол и предградията на
Коментари Харесай

Руските сили обствелваха Николаев, Никопол и предградията на Запорожие, има разрушени сгради


Руските сили са обстрелвали украинските градове Николаев, Никопол и предградията на Запорожие тази нощ, оповестяват локалните управляващи, предават украински медии. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6868
Поне 10 частни къщи и многоетажна постройка са потърпевши при обстрела в Никопол. Нанесени са вреди на няколко нежилищни здания като спортна зала, детско и младежко спортно учебно заведение, магазин и кафене, съобщава председателят на военната администрация в централния украински район Валентин Резниченко.



Няма данни за потърпевши хора. 

Изпълняващият длъжността кмет на Запорожие Анатолий Куртев съобщи, че през нощта в града са били чути детонации. 

" По предварителна информация детонациите са били отвън града. Не са регистрирани удари в самата Запорожие. Данните се ревизират. Към момента е известно, че тази нощ противников обстрел е засегнал и едно село в Запорожка област ", отбелязва Куртев.

Кметът на град Николаев Александър Сенкевич заяви, че към 00:30 ч. в понеделник Русия е обстрелвала един от заводите в града.

" Тази нощ към 00:30 ч. в Николаев имаше мощни детонации. В индустриално дружество в покрайнините на града е осъществен удар. Там са развалени индустриалните пространства и покривът на постройките. Покривът на една от частните жилищни здания също е развален. По предварителни данни няма жертви ", заяви Сенкевич.

Според военната администрация градът е бил ударен с ракети от вида С-300.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР